hero

HorecaBrains Nieuws

Belastingtips

29-03-2020

De overheid heeft een aantal extra fiscale steunmaatregelen doorgevoerd die van toepassing kunnen zijn op je bedrijf. Hieronder hebben wij ze kort opgesomd. Overleg deze fiscale regels altijd met je accountant.
Voor alle maatregelen klik hier voor de website van de rijksoverheid:

Verlaging van verplicht loon dga bij omzetdaling.

Is jouw horecazaak een BV en betaal je jezelf dga-loon uit. Dan is het mogelijk om dit loon tijdelijk te verlagen, waardoor er ook minder loonbelasting hierover hoeft betaald te worden. Deze verlaging dient in verhouding te zijn tot de omzetverlaging.
 
Coronareserve 2020 verrekenen met winst 2019 in de vennootschapsbelasting. 

Het wordt vroegtijdig mogelijk om verliezen van 2020 voor bedrijven die belastingplichtig zijn voor de vennootschapsbelasting, te verrekenen met de winsten van 2019. Dit verlies kan alvast als fiscale coronareserve ten laste van de winst van 2019 worden gebracht. Normaliter zou dit pas in 2021 kunnen bij de aangifte vennootschapsbelasting. Let wel op dat de coronareserve niet hoger mag zijn dan de winst van 2019.  
 
Versoepeling urencriterium ondernemers (eenmanszaak, vof, maatschap) 

Voor de zelfstandigenaftrek dient een ondernemer aan het urencriterium te komen van minstens 1225 uur wat besteed wordt aan de onderneming. Door de Corona werk je misschien nu minder aan de onderneming, maar wordt er automatisch door de overheid van uitgegaan dat tussen 1 maart t/m 31 mei 2020 minstens 24 uur aan de onderneming wordt gewerkt. 

Contactformulier

Via dit formulier kunt u een vraag stellen aan HorecaBrains. U krijgt dan zo spoedig mogelijk een reactie op uw aanvraag/opmerking.