HorecaBrains Nieuws

Statement Nachtbelang

Statement clubs &nightlife weer gesloten

Het kabinet wil het snel stijgende aantal coronabesmettingen tegengaan en besliste vanavond o.a. dat testen voor toegang in de horeca voorlopig niet meer mag. Dit betekent feitelijk een sluiting van Clubs & Nightlife bedrijven. De teleurstelling en verslagenheid bij ondernemers en hun medewerkers is enorm. Het eerste weekend met testen voor toegang mag dan een uitdaging zijn geweest omdat de testcapaciteit niet op orde was, maar het merendeel van de ondernemers heeft heel erg zijn best gedaan en valt absoluut niets te verwijten. Het besluit komt dan ook volledig onverwacht en raakt ondernemers enorm hard, aldus Nachtbelang!

 

Na anderhalf jaar gesloten te zijn geweest, hebben ondernemers en hun team met man en macht gewerkt om de heropening soepel te laten verlopen en gasten een veilige uitgaanservaring te bieden. Het enorme animo was overweldigend. Waar sommige Clubs & Nightlife bedrijven het weekend van 26 juni nog aanliepen tegen problemen met de testcapaciteit en de coronacheck-app omdat het systeem niet werkte, was dit afgelopen weekend op veel plaatsen veel beter geregeld; de kinderziektes van het systeem waren verholpen.

 

Voor ondernemers staat gezondheid ook absoluut op nummer 1, maar zij zien ook de behoefte van jongeren; het sociale gemis is ongekend en dit toont ook de belangrijke functie van clubs en evenementen. Het feit dat de het kabinet het testen voor toegang nu alweer afserveert omdat de besmettingscijfers oplopen, is voor veel ondernemers vreselijk onrechtvaardig. Zeker aangezien dit scenario van een stijging in het aantal besmettingen was ingecalculeerd. Zelfs wanneer alle maatregelen worden nageleefd, zijn besmettingen nooit 100% uit te sluiten. Niet bij een club of discotheek, maar ook zeker niet bij evenementen of andere plekken waar mensen samen komen, zoals op het werk of bij mensen thuis. Geen enkel systeem, zo ook de coronacheck-app is waterdicht.

 

Pieter de Kroon namens Nachtbelang: “Het ongeloof bij ondernemers is enorm groot. We hadden gehoopt op meer vertrouwen en een wat langere adem vanuit de overheid en een kans om hier samen een passende oplossing voor te vinden. We leven in een tijd waarin we rekening moeten houden met scenario’s waar er gevaarlijke virussen onder ons zijn. Dit was het moment om de verschillende scenario’s te optimaliseren en in de praktijk te testen. Voor nu kunnen we alleen maar hopen op betere afstemming, een spoedige heropening en verdere compensatie van de schade voor de zwaarst getroffen sector. Ik wens alle ondernemers en hun team heel veel kracht voor de komende periode en kan alleen maar zeggen: houd vol!”

www.nachtbelang.nl

Contactformulier

Via dit formulier kunt u een vraag stellen aan HorecaBrains. U krijgt dan zo spoedig mogelijk een reactie op uw aanvraag/opmerking.