hero-1

HorecaBrains Nieuws

Protocollen en veiligheidsregio

14 mei 2020

Om als gezamenlijke horeca per 1 juni gedeeltelijk de deuren te openen is er een standaard protocol nodig. Als grootste branchevereniging is KHN de gesprekspartner hiervoor.

KHN is met protocollen  naar buiten gekomen. Hier zijn (ook bij ons) enorm veel vragen ontstaan, daar veel ondernemers logischerwijs denken dat deze protocollen gelden om open te gaan.

Hoewel wij achter de protocollen staan is dit nu helaas nog geen realiteit.
Iedere regio heeft met een eigen noodverordering te maken. Onderstaand vind je hier meer informatie over.

Advies

De overheid heeft richtlijnen aangegeven, de spelregels worden in overleg met de gemeente en waarschijnlijk met grote raakvlakken van de protocollen van KHN toegepast.
Het is dus van belang dat je in contact bent met de gemeente.

1. Maak een persoonlijk plan om open te gaan, wat zou je graag willen met in gedachte nemende de huidige regels en protocollen?
(routing, hygiene en personeel zoals ook beschreven in protocol)
Stuur dit ter kennisgeving aan je gemeente.
2. Ga (mits van toepassing) in gesprek met je gemeente over de volgende punten:
- uitbreiding of nieuw terras
- gebruik meerdere zalen (indien mogelijk) , 30 pax per zaal?
- tijdelijke overkapping op terras, zodat binnen buiten wordt
- uitbereiding van opening terras uren
3. Deel je kennis en toezeggingen met andere leden via Facebook Horecabrains

Deel je kennis
Het laatste punt willen we nadrukkelijk nogmaals op jullie hart drukken. Nu meer dan ooit is het belangrijk dat ondernemers buiten elkaars veiligheidsregio met elkaar in contact komen om zo de beste oplossingen met elkaar te kunnen delen. We zien op de Facebook pagina al veel berichten voorbij komen, maar vragen nu expliciet om oplossingen in jouw eigen gemeente.

Zo kwam er bijvoorbeeld een oplossing vanuit Brabant dat wanneer je meerdere huisnummers hebt wellicht ook meerdere keren het max. aantal personen binnen mag hebben. Dit is al goedgekeurd in betreffende gemeente Uden. Gebruik dit soort oplossingen voor je eigen plan en deel ze!

De komende weken zullen wij hier ook ondersteuning aan geven door ''live'' online meetings.

Voorwaarden nog niet geheel duidelijk 
Op dit moment zijn dus de voorwaarden en regels omtrent het openen van je zaak nog niet duidelijk genoeg om advies te geven om bepaalde zaken aan te schaffen.  Te denken valt aan (terras) schermen, hygiene dispensers, mondkapjes etc.
We willen niemand onnodig op kosten jagen, dus gaan we dit nu nog niet aanbieden.

De komende weken zullen we wel op dagelijkse basis hiermee opstarten en producten van preferred suppliers doorsturen, die wellicht kunnen helpen bij heropening van de zaak

Informatie vanuit de overheid is leading boven alles, op deze pagina vind je alle concrete en huidige infomatie betreffende de coronacrisis.

Welke noodverorderingen zijn in jouw regio van kracht?
Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan hebben de Veiligheidsregio’s in Nederland noodverordeningen vastgesteld. Deze noodverordeningen maken het mogelijk om de maatregelen, die daarvoor nodig zijn ook te handhaven. 
 
Per Veiligheidsregio geldt een eigen door deze regio vastgestelde noodverordening. Hier kunnen maatregelen in staan die afwijken van de landelijke richtlijnen. Daarnaast kunnen de noodverordeningen nog worden aangepast, ook nadat ze zijn vastgesteld. Het is dus belangrijk om de website van de eigen Veiligheidsregio te volgen voor de laatste ontwikkelingen.

Klik hier om de noodverorderingen te bekijken van jouw veiligheidsregio.

Doe er je voordeel mee!

Contactformulier

Via dit formulier kunt u een vraag stellen aan HorecaBrains. U krijgt dan zo spoedig mogelijk een reactie op uw aanvraag/opmerking.