Gebruik de Horecabrains Excel rekentool

procent

HorecaBrains Nieuws

Wel of geen omzet maken met NOW 3 & TVL

Wel of geen omzet maken met NOW 3 & TVL

Al eerder hebben wij aangegeven dat het verstandig is om voor jezelf goed te berekenen of het nu financieel handig is om wel of geen omzet te maken.

Door deze aanpassingen heeft omzet maken nu nog meer invloed op deze regelingen.
Wij hebben onze excell rekensheet aangepast naar de huidige regelingen.
Als je deze rustig en secuur invult kun je voor jezelf zien hoe je er voor staat in Q4 2020 en Q1 2021.

Download hier de excel sheet voor de berekening omzet t.o.v. aangepaste tegemoetkomingen overheid.



Uitleg rekensheet 

Met de rekensheet kan de TVL/NOW teruggave worden berekend voor het 4de  kwartaal 2020 en 1ste kwartaal 2021. Let wel dat beide periodes apart moeten worden ingediend en de HVA alleen voor 4de kwartaal 2020 geldt.

De percentages die worden gehanteerd en waarmee wordt doorgerekend, zijn de standaard branche percentages, deze kunnen ook zelf worden aangepast onderaan de sheet (zie uitleg percentage kosten aanpassen).

De Excel sheet bestaat uit 2 berekeningen, zodat je een degelijk inzicht hebt wat dit doet voor de aankomende maanden:

Kolommen B/C/D = 1 maand cijfers
Kolommen F/G/H = 3 maanden cijfers
 
Vul eerst zelf de volgende kolommen in, we hebben nu standaard cijfers ingevuld:
 
B3, C3 : Omzet food Oktober 2019 & omzet food Oktober 2020
B4, C4 : Omzet drank Oktober 2019 & omzet drank Oktober 2020

Je ziet nu de gehele sheet ingevuld, pas nu nog handmatig de volgende kolommen aan (mits van toepassing) :

Wij hebben in de berekening de NOW  op 80% gezet. Je kunt dit zelf aanpassen indien de premies hoger zijn dan waar de overheid mee rekening houdt. Hiervoor verander je bij C23/D23 en G23/H23 de formule waarbij het getal 0,8 nu staat voor 80%. Dus mocht dit bijvoorbeeld in jouw geval 75% zijn wordt dit 0,75. 


C11/D11 & G11/H11: Huisvestingskosten indien die zijn aangepast (bijvoorbeeld door kwijtschelding of huurprijsverlaging voor de komende maand(en), reken dit door op het gehele jaar
C18: Indien geen eigen vervoersdienst 12% provisie van de omzet

Percentages kosten aanpassen

Kijk nu naar de standaard percentages vanaf rij 35
Vul deze in naar de exacte percentages die op jouw bedrijf van toepassing zijn.
Rij B39 t/m 51 betreft percentages bij reguliere omzet voor Corona.
Rij E39 t/m 51 betreft percentages voor omzet tijdens Corona.
Rij H39 t/m 51 betreft percentages voor geen omzet tijdens Corona.
De Excel sheet berekent zelf dan de getallen. 
 
B54 kun je het percentage opgeven dat bij jouw SBI code past. We hebben nu 25% ingevuld, de standaard voor cafés en restaurants.

Resultaat

Kolom D29 geeft het verschil aan in omzet t.o.v. geen omzet maken tijdens de corona periode gedurende 1 maanden.
Kolom H29 geeft het verschil aan in omzet t.o.v. geen omzet maken tijdens de corona periode gedurende 3 maanden.
 
Groene Stippen: De stippen geven aan of je wel of geen recht hebt op NOW  (C/D/G/H 22) en TVL (C/D/G/H 21)
 
Kolom 26 geeft het percentage TVL aan. Dit kan tussen de 50 t/m 70% zijn. Deze wordt automatisch berekend.
 
Kolom 28 geeft HVA (Horeca Voorraad en Aanpassing) aan van 2,8%. Let op deze geldt niet voor 1ste kwartaal 2021.
 
Kolom D/H 33 geeft aan wat het verschil in TVL+HVA is tussen wel of niet omzet maken. De TVL is onbelast dus belangrijk om dit in besluit mee te nemen.

Let op: deze berekening is een indicatie en kunnen geen rechten aan worden ontleend, het is puur voor eigen gebruik ten aanzien van het wel of geen omzet maken t.o.v. de NOW regeling tijdens deze crisis.

Contactformulier

Via dit formulier kunt u een vraag stellen aan HorecaBrains. U krijgt dan zo spoedig mogelijk een reactie op uw aanvraag/opmerking.